Compartim opengov.cat a Barcelona

C. Catalan

En castellano aquí

El dissabte 22 de febrer va ser el dia internacional de les dades obertes i per això la setmana passada vam presentar opengov.cat a dos esdeveniments diferents.

El primer va ser dijous, amb el nom Discovering Generalitat a la trobada informal d’Urban & Beers que va tenir lloc després del Barcelona Connect: the Creative Citizen, a la fàbrica de creació Fabra & Coats. Vam estar molt ben acompanyats, amb:

 * Eduard Martin Borregon, que va parlar de projectes de periodisme de dades.

* Alexis Culubret, que s’acaba d’incorporar al projecte del portal OpenData de l’Ajuntament de Barcelona. Just al dia següent l’Ajuntament presentà el seu nou portal, anomenat també Govern Obert.

* Mar Santamaria i Pablo Martínez, organitzadors de la trobada, ens van explicar alguns detalls del seu projecte de disseny de la ciutat amb dades: AtNight.

* Guillem Camprodon, de l’Institut d’Arquitectura Avançada, va presentar la plataforma Smart Citizen, que proporciona sensors a diversos ciutadans, per a recollir i difondre les seves pròpies medicions de CO2, NO2, llum, etc.

* Valentina Bazzarin (Università de Bologna), va parlar de l’activisme amb periodisme de dades a Italia, del projecte OpenRicostruzione per a seguir el recorregut dels euros destinats a l’ajut a la població després dels terratrèmols a Emilia Romagna, i també de la xarxa Spaghetti Opendata.

mob barcelona

Dissabte al matí, dins l’International Open Data Day a Barcelona,  convidats per @doublebyte, al fantàstic espai Makers of Barcelona, vam tornar a compartir presentació amb Valentina Bazzarin i també vam escoltar a:

* Carlos López, presentant OpenStreet Map. Molt interessant. Ens va donar ganes d’apuntar-nos a la propera mapping party.

* Josep Jordana, de guifi.net, la major xarxa wifi pública i lliure, feta entre tots els usuaris, que ja arriben a 25.000.

guifinet

* Ignasi Alcalde, consultor TIC apassionat per l’educació.

* Sasha Haselmayer, de Citymart.com, que va explicar com la seva organització assessora a governs municipals i fa possible que optar a contractes de l’Administració Pública ja no sigui un somni per a les empreses locals innovadores.A Barcelona aviat podran participar a sis reptes del BCN Open Challenge

Moltes gràcies @atnightmaps i @doublebyte per convidar-nos a difondre el nostre projecte de Govern Obert :)

Dissabte a la tarda, opengov.cat vam organitzar un hackathon… però això mereix un post apart.

opendata hackathon