opengov.cat i les Jornades de Periodisme #jpd14

C. Catalan

Aquesta setmana és important per a opengov.cat.

El divendres 25 d’abril serem al Barcamp de Meetup+Moritz de les II Jornades de Periodisme de Dades de Barcelona (es celebren també a Madrid i a Almería), organitzades per la Open Knowledge Foundation (Fundació de Coneixement Obert), de la mà de Mar Cabra (@cabralens) i Karma Peiró (@kpeiro). En aquestes Jornades, opengov.cat presentarem dos projectes en què portem mesos treballant.

El primer l’hem anomenat El sismògraf. Portem mesos recollint i emmagatzemant informació dels canvis de responsabilitats dins tots els Departaments de la Generalitat i organitzant-la en una aplicació. No només hi haurà noms de persones la responsabilitat de les quals ha canviat dins del Govern, sino també d’entitats que s’han creat, han desaparegut o han canviat de nom. Demanarem ajut a persones que sàpiguen fer visualitzacions.

446160457_8f506b9778

El segon projecte és historiasdegasto.org. Hi estem treballant en col.laboració amb openkratio.org i altres persones, algunes vinculades a la Open Knowledge Foundation. Consisteix en la versió castellana de spendingstories.org. El web classifica històries de despesa, sovint pública i a vegades desmesurada, i al relacionar-les entre elles, dóna context a quant val realment un euro.

Captura de pantalla 2014-04-23 a la(s) 01.35.08

No us podeu perdre aquestes Jornades amb ponents de luxe! Entre d’altres estaran Mar Cabra, del International Consortium of Investigative Journalists, Nicola Hugues, de The Times i Mariana Santos, de Chicas Poderosas, una associació que fomenta el periodisme de qualitat i de dades a Amèrica Llatina.

Hi haurà temps per aprendre molt als tallers dissabte i al Data Viz Day diumenge, amb la participació de David Cabo i d’Eva Belmonte, de la Fundación Civio. Hi seran també Edu Martín-Borregón, Diego Pascual, de Proyecto Colibrí, i Victor Pascual, que farà un taller de visualització.

Si us plau, feu-ne difusió per facebook o twittejant!Us hi esperem divendres a les 19:30 al mirador del Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB).

One thought on “opengov.cat i les Jornades de Periodisme #jpd14”

Els comentaris estan tancats.