El millor equip del món!

C. Catalan

A opengov.cat el darrer mes no hem parat i estem més feliços que mai per l’augment espectacular del nostre equip!

El 5 i 6 de maig presentàvem el Sismògraf de la Generalitat al laboratori de creació digital Medialab Prado, després que el projecte fos seleccionat per Visualizar15 per desenvolupar-lo en un taller al llarg de dues setmanes.

El Sismògraf va ser un invent de Martin Virtel per emmagatzemar diàriament dades sobre els organismes de la Generalitat i monitoritzar-ne els canvis.

A Medialab Prado, Pedro Gracia, incorporat dos mesos enrera a opengov.cat, i jo vam fer equip amb Natalia Santana i Sara Ricci, rebent també el suport de Pablo Castellano i (remotament) de Carles Gutiérrez. Aquí podeu veure la presentació del projecte.  Una de les maravelles de Medialab Prado és que tot el que fan ho registren i ho pengen al seu web.

Sara Ricci va centrar-se en el fitxer de la Direcció General d’Administració Local Municat, que després donaria lloc a una part del reportatge Radiografia del poder local: ens municipals, batlles veterans i multiplicitat de càrrecs, que hem publicat a La Directa amb Griselda Casadellà.

Captura de pantalla 2015-05-24 a la(s) 20.38.23

Natalia i Carles amb Pablo van centrar-se en treballar la base de dades del sismògraf per crear una visualització de les dades històriques des de maig de 2013 fins març de 2015: quantes entitats s’havien creat o destruit, i quants canvis hi havia hagut a cada departament.

Tots tres amb Pedro començaven una batalla amb les dades extretes dels fitxers xls del Portal de Dades Obertes de la Generalitat. No els busqueu perquè la Generalitat els ha “despublicat”.

Quin era el principal problema? Doncs que cada fitxer xls penjat diàriament al Portal durant dos anys NO contenia la data de creació. La duïa al títol, perquè opengov.cat li havia donat la data com a títol al descarregar-lo, però no a l’interior del fitxer. I això era fonamental per poder reutilitzar la informació de manera automàtica!

Després de molta lluita amb el codi per estructurar les dades, van aconseguir unes fantàstiques visualitzacions en D3 que aviat us podrem mostrar, de les quals aquí en teniu un tastet.

VISUALIZAR15 DIAPO WEB

El millor de les darreres setmanes, a banda del taller a Medialab Prado és que no només Pedro Gracia i Assumpta Picas s’han afegit al nostre projecte.

Albert Carles ens està fent un fantàstic redisseny que implica molta feina perquè aquest web deixarà de tenir format de blog, seguint el suggeriment de Matias Kalwill :)

NOVA HOME MOCKUP

Natalia Santana i Carles Gutiérrez han decidit donar continuïtat a la feina feta a Visualizar15 i quedar-se fent equip!!

Dijous passat, alhora que es tancava el taller Visualizar15 a Medialab Prado        —però no la col.laboració amb aquest interessant laboratori de creació digital—,

el projecte opengov.cat es presentava al segon Data&Beers Barcelona davant de gairebé tres-centes persones al Mobile World Centre de Barcelona. Sí, allà on en els darrers dies s’han centrat les protestes per les males condicions dels treballadors en les subcontrates de Movistar.

Escriu-nos si també vols afegir-te al nostre equip per millorar la transparència del Govern català. Us podeu suscriure a les nostres llistes:

informació opengovcat: http://bit.ly/15zbuBo

desenvolupadors: opengovcat-devel: http://bit.ly/1CChsOZ

Aviat tindrem moltes més novetats així que estigueu atent@s!